Jõulusõnum Eesti rahvale

Lahtikirjutus:

JÕULUSÕNUM EESTI RAHVALE

“Sest õela valitsuskepp ei jää paigale õigete liisuosal, et õiged oma käsi ei sirutaks ülekohtu järele!”

Psalm 125:3

“Häda sulle, maa, kui su kuningas on sulane ja su vürstid pidutsevad juba hommikul! Õnnelik oled, maa, kui su kuningas on vaba mehe poeg ja su vürstid pidutsevad õigel ajal, nagu mehed, aga mitte nagu joodikud!”

Koguja 10:16, 17

Arvestades seda, et eestlased kui välkerahvas on püüdnud lahendada oma rahva ja maaga seoses olevaid saatuslikke tõsiasju ja ikka on jäänud puudu jõust, aga ennekõike tõest ning et tema suured naabrid on püüdnud talle tõestada omakeelse kultuuri ja rahvusliku suveräänsuse mõttetust, siis ometi me teatame, et kus on Jumala Vaim, seal on vabadus. Ja Jumal on meie rahva optimismi allikas.

On saanud teatavaks, et olukordade kestes muutuks eesti rahvas juba 1988. aastal oma kodumaal vähemusrahvaks (seda fakti on püütud hoolikalt varjata.) Ja kui lisada kogu see valulävi ja ohutunne, mida eestlane – noor või vana – käesolevas ajaloolises situatsioonis tajub ja mida ta on viimastel aegadel viga erinevalt väljendanud (alates Hirvepargist ja lõpetades “Harta 87”-ga, sekka Eesti kodakondsuse seadus ja plaan täielikule isemajandamisele üleminekuks), pole ka imestada äärmuseni viidud toimlemise üle meie rahva esindajate poolt.

“Elu Sõna” kogudus ei ole sekt, vaid väga kiiresti kasvav rohkem kui kolmesajast liikmest koosnev elav organism, kogutud meie rahva kõikide ühiskonnakihtide seast ja seega omab õiguse esindada Jumala ees eesti rahvast. Oleme esitanud “Harta 87”, “Deklaratsiooni Ameerika Ühendriikide presidendile, kongressile ja rahvale” ning mitmeid muid avaldusi, mille tagajärjel on alanud okupantlike käsilaste ja nende sabarakkude poolt esilekutsutud laimukampaania ja tagakius eesti rahva huvide kaitseks välja astunud “Elu Sõna” koguduse vastu. Teatame rahvale, et meie kogemuse näol on tegemist stalinistliku terrori restaureerimispüüdega ja me kutsume eesti rahvast ühinema võitluses oma tõelise vabaduse eest.

Hubert Jakobsit ja Rein Metsa on püütud näidata kahetsusväärses valguses eesti noorsoo “muserdajate ja hullutajatena” (kümmekond artiklit ajalehtedes, väljaastumised raadios ja televisioonis, ajuloputuslikud demaršid koolides ja tööpaikades), lisaks on püütud saada mõnedelt lastevanematelt tunnistusi, mis veeretaksid nende endi kasvatuslikud vead ja puudujäägid “Elu Sõna” koguduse juhtide õlule. On isegi alustatud kuritegelikku eeluurimist, püüdega “Elu Sõna” juhid ühiskonnast isoleerida. Siin on tegemist farsiga, kus tõe ja vabaduse aate üle jultunult irvitada püütakse.

Teatame, et Hubert Jakobs on neljalapselise pere isa, neist kõige väiksem aastane ja Rein Mets on viielapselise pere isa, kelle kõige noorem laps on pooleteist aastane. Kokku üheksalt lapselt soovitakse võtta nende isad ja isadelt nende rahvas. Kui Jakobs ja Mets on vaatamata ainelisele kitsikusele ja ühiskondliku toetuse puudumisele edukalt toime tulnud oma suurte perede kasvatamisega ja tões ning armastuses juhtimisega, siis võib arvata, et nad saavad hakkama ka eesti noorsoo väljaviimisega sellest pimedusest ja needusest, millesse ateistlik ühiskond neid on mananud.

Andes endale täielikult aru, millises olukorras tuleks meie lastel elada, kui need kommunistlikust nõiaköögist pärinevad rahvaste moraalse ja füüsilise hävituse plaanid Eestimaal teostuksid – kui sellise allakäigu juures üldse veel mingi elu kõne alla tuleks – siis teatame, et “siin me seisame ja teisiti me ei saa ja kui homme on viimnepäev, siis täna me istutame puu!”

Eesti rahva olukorda on ainuvõimalik muuta koheselt ja me kutsume oma rahvast üles nõudma, et esimeses järjekorras astuks tagasi eesti rahva vaenlane ja ebaseadusliku okupantliku kliki ninamees Karl Vaino, kui kõige uue vastane Eestis, kes järjekindlalt on püüdnud maha sahkerdada eestluse õilist aadet, rääkimata selle maa ja rahva võõrandamatutest rikkustest. Telseks nõuame kogu migrantide voolu tagasilöömist, kes end Vaino perioodil siia jultunult on sokutanud. Eestlasi on süüdistatud natsionalismis ja selliselt hirmutatud neid loobuma vabadusvõitlusest, kuid teatame: natsionalism oleks see sel juhul, kui 30 miljonit eestlast elaks Venemaal ja nõuaks seal päriselanikega võrdseid õigusi või lausa privileege – omakeelseid koole, lasteaedu, kirjandust, ajalehti, teatreid, kirikuid, raadiot, televisiooni. Nõuame eesti keelele talle tegelikult kuuluvat eesõigust elada ja areneda territooriumil, mille Jumal seda keelt kõnelevale rahvale ainuõiguslikult on määranud! Nõuame tõelise parlamendi moodustamist, kus oleks väljendatud eesti rahva tahe alt üles ja referendumi väljakuulutamist Eesti kodakondsuse küsimuses.

Ära karda, väike karjuke, sa väike karjapoiss Taavet, minna vastu Koljatile! Ära mõõda ennast Koljatiga, mõõda Koljatit oma Jumalaga! Sa oled virutanud lingukivi selle neetud vilisti pihta! Vaata, see kivi on löönud ta laubale surmava märgi! Vaata, me oleme tunginud sulle kallale oma Jumala nimel ja Temas ei ole kaotust. Ta ise on võit!

Ärka, Eestimaa! Jeesus on su Vabastaja!

See aeg on käes, mil su Kuningas on põletanud su orjaketid taevast tulnud tulega ja Ta on tulnud oma rahvale õnne tooma, eesti põlve uueks looma!

“Nii ei ole siis nüüd mingisugust hukkamõistmist neile, kes on Kristuses Jeesuses. Sest elu Vaimu seadus Kristuses Jeesuses on sind vabastanud patu ja surma käsust.” (Roomlastele 8:1)

“Elu Sõna” koguduse ja “Harta 87”
kaaskonna nimel

Hubert Jakobs
Rein Mets